غذاهای خیابانی استانبول
19 مرداد 1398
رستوران گردی

با انواع غذاهای خیابانی استانبول آشنا شویم

معرفی شهر استانبول:

استانبول، بزرگترین و پرجمعیت ترین شهر کشور ترکیه محسوب می شود که در کنار تنگه بسفر و دریای مرمره قرار گرفته است. بندر طبیعی و معروف شاخ طلایی در این شهر قرار گرفته است.این شهر به لحاظ تجاری و فرهنگی، بزرگترین مرکز ترکیه است. درسال 2010 به عنوان پایتخت فرهنگ اروپا شناخته شده است و به لحاظ گردشگری در رتبه سوم جهان قرار دارد. دین رسمی مردمان این شهر اسلام و زبان رسمی آنها ترکی می باشد. از جمله جاذبه دیدنی استانبول می توان شماری از آن ها از جمله قصر توپکاپی، مسجد آبی یا مسجد سلطان احمد، آب انبار، بازار بزرگ و برج گالاتا نام برد. در کنار بازدید از این جاذبه های دیدنی خوردن غذاهای خیابانی استانبول از جمله معروفترین آن ها: سیمیت، بالیک اکمک، لهمجون و… می باشد و لذت تور استانبول را برای گردشگران چند برابر می کند.

فرهنگ غذایی ترک ها :

ویژگی فرهنگی حکومت عثمانی بر فرهنگ غذایی تمام مردم ترکیه از جمله استانبول تأثیر شگرفی داشته است و باعث معروفیت غذاهای این کشور شده است. یکی از ویژگی های غذایی خوب مردم ترکیه، استفاده از سبزیجات، ماهی تازه و روغن زیتون است که غذاهای آن ها را در لیست غذاهای سالم جهان قرار داده است. پرکاربرد ترین مواد اولیه در غذاهای آن ها، گوشت، حبوبات و سبزیجات است و بیشتر غذاهایشان آبکی است، به همین دلیل مصرف نان در کنار غذاهایشان بالا است. در بیشتر شهرهای ترکیه غذاهای خیابانی استانبول شهرت زیادی دارند. این غذاها علاوه بر طعم و عطر خاصی که دارند جزو ارزان ترین غذاهای استانبول محسوب می شوند.

[cn-suggest-posts sts=”بازارهای محلی استانبول(شنبه بازار تا جمعه بازار)” stl=”https://deltaban.com/istanbul-local-markets/” sbs=”بلیط هواپیما” sbl=”https://cutt.ly/syaBg0b”]

غذاهای خیابانی استانبول :

اگر گردشگران خارجی بخواهند با گوشه ای از فرهنگ مردم استانبول آشنا شوند، بهتر است در حین گشت و گذار در خیابان های آن، مزه غذاهای خیابانی استانبول که بسیار خوشمزه و وسوسه کننده هم هستند، امتحان کنند. این غذاهای خوش طعم متناسب با هر سلیقه ای می باشند.در ادامه این مطلب با شماری از این غذاهای خیابانی استانبول و نحوه پخت آن ها آشنا می شویم.

معروفترین غذاهای خیابانی استانبول:

1.سیمیت:

این خوراکی، نوعی نان محسوب می شود و باب میل هر سلیقه ای است و نمی توان کسی را پیدا کرد که از این نان خوش عطر بگذرد. در تهیه این نان، خمیر مخصوصش را در کنجد می غلتانند و با حرارت آتش برشته می کنند. این نان را در وعده صبحانه بیشتر استفاده می کنند.

سیمیت
2.بالیک اکمک :

این غذا از فرهنگ مردم ساکن در طرف تنگه بسفر گرفته شده است. در تهیه این غذا، که از معروفترین غذاهای خیابانی استانبول محسوب می شود، از ماهی استفاده می شود. ماهی را پس از مزه دار کردن با سبزیجات، در روغن زیتون یا کره سرخ می کنند و در نان ساندویچی می گذارند.

[cn-suggest-posts sts=”نکات جذاب سفر به استانبول” stl=”https://deltaban.com/highlights-trip-istanbul/” sbs=”رزرو هتل” sbl=”https://deltaban.com/hotel-reservation/”]

3. لهمجون :

این غذا که در واقع نوعی پیتزا در بین مردم ترک محسوب می شود، در عین سادگی مزه ای بسیار خوشایند دارد. در تهیه این غذا ابتدا خمیر نازکی را پهن می کنند و مقداری گوشت سرخ شده همراه با پیاز و فلفل قرمز را بر روی آن می ریزند و در تنور می پزند .

لهجمون

4 . دوروم :

این غذا یکی از خوش پخت ترین و متنوع ترین غذاهای خیابانی استانبول محسوب می شود . در ترکیب این غذای خوشمزه از نان لواش ، مرغ ، پنیر و انواع سبزیجات معطر استفاده می شود . معروفترین نوع این غذا در میدان تقسیم پخت می شود .

5. تاتتونی :

این غذای خیابانی تا حدودی شبیه دوروم است . در تهیه این غذای لقمه ای ، از گوشت گوجه فرنگی و فلفل قرمز استفاده می شود. این مواد را در نان لواش می پیچند.

6. میدیه دولما :

در ترکیب این غذا که از غذاهای خیابانی استانبول محسوب می شود ، از نصف صدف دریایی و برنج بسیار تند استفاده می شود که لیموی تازه را در کنار آن قرار می دهند.

7. کوکورچ :

این غذای خیابانی که شاید از نظر بعضی افراد، غذایی منفور باشد از روده گوسفند در تهیه آن استفاده می شود و سپس آن را با فلفل ترکیب و کباب می کنند. بهترین مکان پخت این غذا در استانبول ، شامپیون کوکورچ است .این غذا نیز از غذاهای خیابانی استانبول محسوب می شود.

8. کومپیر :

این غذای یابانی همان سیب زمینی تنوری است که با آن ذرت، نخود فرنگی، سوسیس، پنیر کاشار، سس مایونز و هویج ترکیب می شود که بسیار طعم خوشایندی دارد و یک وعده کامل محسوب می شود.

غذاهای خیابانی استانبول
9. تاووک پیلاو :

این غذای بسیار سنگین و حجیم که از خوشمزه ترین غذاهای خیابانی استانبول محسوب میشود در واقع از مرغ و برنج تهیه می شود که باعث سیر نگهداشتن طولانی مدت افراد می شود.

10 . بورک :

این غذای خیابانی که بیشتر به عنوان صبحانه استفاده می شود در ترکیب آن از انواع سبزیجات ، پنیر و لایه های نازک خمیر استفاده می شود و سپس آن را با حرارت می پزند .

11 . ایچلی کوفته :

در تهیه این نوع غذا از گوشت چرخ کرده، نمک، پیاز فلفل تند استفاده می شود . این غذا نوعی کبه است ودر بین مردم استانبول جایگاه خاصی دارد و از غذاهای خیابانی استانبول محسوب می شود. مواد اولیه گفته شده را در خمیری که از تخم مرغ و آرد و ادویه جات محسوب می شود قرار می دهند و آن را درون روغن سرخ می کنند. این نوع غذا در جاهای مختلف استانبول به طریق های مختلف پخت می شود . اما لذت بخش ترین آن در خیابان استقلال استانبول سرو می شود .

12. کباب ترکی :

در میان غذاهای محبوب استانبول، کباب ترکی نام و آوازه ای بلند دارد. اگر می خواهید یکی از غذاهای خیابانی استانبول را امتحان کنید، به سراغ این کباب معروف بروید که بر سیخ های کبابی تهیه می شود . تاریخ این غذا به دوره امپراتوری عثمانی و قرن هجدهم بر می گردد. این نوع کباب بر روی سیخ هایی به صورت عمودی تهیه می شود. مخترع اصلی این کباب خوشمزه، قدیر نورمان است که در سال 2011 آن را اختراع کرد و به خاطر این کباب معروف شد. این غذا علاوه بر اینکه جزو غذاهای خیابانی استانبول محسوب می شود، غذایی بین المللی است که دو غذای شاورما عربی و جایرو یونانی از این غذا تقلید شده اند.
کباب ترکی از معروف ترین غذاهای خیابانی استانبول

 

جهت بازدید برترین خدمات دلتابان به لینکهای زیر مراجعه نمایید:

نظرات کاربران